1.2 C
Caransebeş
-0.3 C
Reșița
0.2 C
Oţelu Roşu
joi 30 noiembrie 2023

Izvorul Domogled reabilitat și la funcționalitate maximă, la Băile Herculane

Politică

Izvorul Domogled la funcționalitate maximă, pentru ca cetățenii să nu mai aștepte la cozi pentru a beneficia de apa potabilă renumită pe Valea Cernei.

Din aceste zile persoanele care vin să se aprovizioneze cu apă potabilă la Băile Herculane vor avea la dispoziție 2 surse: Domogled 1 și Domogled 2. Câteva sute de oameni, localnici dar și turiști vin zilnic la izvorul reabilitat de către Primăria Băile Herculane, pentru că apa are calități extraordinare, fiind microbiologic pură, oligominerală, alcalină, iar datorită cantității mici de sodiu, apa plată de la Băile Herculane este recomandată celor care suferă de boli de inimă si de rinichi.

Izvorul, este un proiect finanțat din fonduri europene în cea mai mare parte, sursa de finanțare: Fonduri Europene, PROGRAMUL OPERAȚIONAL REGIONAL 2014-2020, Axa Prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritatea de Investiții 7.1 – SUERD (Regiunea Dunării) – Investiții in infrastructura din turism, cu o valoare totală de 13.767.502 lei cu TVA.

Izvorul a fost construit și pentru a decongestiona circulația pe drumul de acces către primul izvor și să sperăm că prin darea lui în folosință să nu mai avem astfel de situații în zonă”, a declarat primarul stațiunii, Cristian Miclău.

În prezent, în împrejurimile stațiunii Băile Herculane sunt cunoscute 16 izvoare cu apă termominerală, înșirate de-a lungul Cernei pe o lungime de aproape 4 kilometri.

spot_img

Actualitate