24.2 C
Caransebeş
29.7 C
Reșița
23.7 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 iulie 2024

Marius Damian: „Calculele arată că va exista o creștere medie a pensiilor de 40%”

Politică

Guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu are ca prioritate în acest moment Legea pensiilor, întrucât dorim să fie adoptată în Parlament până pe data de 20 noiembrie.

Deputatul PSD de Caraș-Severin Marius Damian menționează că este este o lege importantă pentru români, iar calculele arată că va exista o creștere medie a pensiilor cu 40%.

Legea presupune creșterea de două ori a pensiilor în anul 2024 și anume pe 1 ianuarie prin indexare cu 13,8 % și pe 1 septembrie, atunci când se va pune în aplicare de către casele teritoriale de pensii și se termină procesul de recalculare în baza noii legi. Valoarea punctului de pensii va crește astfel de la 1785 lei, cât este astăzi, la 2032 de lei de la 1 ianuarie.

Cea de-a 2-a parte presupune recalcularea pensiilor și punerea în aplicare, începând cu 1 septembrie 2024. Beneficiarii vor primi noile taloane de pensie și vor vedea exact punctele contributive, punctele necontributive și punctele de stabilitate pe care le are fiecare. Noul algoritm va încuraja două elemente: contributivitatea și munca. Dacă ai o perioadă contributivă de 25 de ani, pentru perioada de la 25 la 30 de ani vei obține 0,5 puncte pe an în plus, de la perioada 31 la 35 de ani – 0,75 și de la perioada peste 35 de ani vei obține un punct în plus pe an. 

PSD a sprijinit mereu persoanele vârstnice, iar acest lucru îl facem și acum, prin noua lege care se află în transparență la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, condus de ministrul PSD Simona Bucura Oprescu, iar după ce va fi aprobată de Executiv va ajunge apoi în Parlament, în procedură de urgență, pentru adoptare. Nici un român nu va avea pensia mai mică și 3 milioane de români vor avea pensiile crescute, fiindcă după o viață de muncă merită tot sprijinul și respectul nostru!”, declară parlamentarul PSD de Caraș-Severin.

FOTO: romania24.ro

spot_img

Actualitate