21.2 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.2 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Consultații de cardiologie la Sana Clinic Caransebeș! Consultă medicul specialist Svetlana Stoica

Politică

La fiecare 30 de minute un român moare de infarct. Boala cardiovasculară este principala cauză de deces și dizabilitate la noi în țară.

La nivel mondial, această afecțiune este responsabilă de 17 milioane de decese în fiecare an și se estimează că, în 10 ani, numărul deceselor la nivel mondial va atinge 25 de milioane anual. 50% din totalul deceselor din Europa sunt provocate de bolile de inimă, indică rezultatele studiului Euro Aspire III.

Pentru a nu ajunge în suferință este important să previi, astfel că medicul Svetlana Stoica recomandă ca persoanele trecute de 40 de ani să-și facă un control cardiologic.

Svetlana Stoica a fost invitată în emisiunea Oameni și Fapte. Este medic specialist la Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara, cadru didactic asociat al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara la disciplina de Medicină Internă de Ambulatoriu, Prevenție și Recuperare Cardiovasculară din anul 2018, este membră a Societăţii Române de Cardiologie, a Societăţii Europene de Cardiologie, a Societății Europene de Ateroscleroză şi a Asociaţiei Americane de Cardiologie.

Pacienții care vin la clinică, acuză diverse probleme de la hipertensiune arterială până la dureri în piept, palpitații, modificări ale profilului lipidic. De multe ori simptomele bolilor cardiace sunt foarte puțin sesizabile, pacientul nici nu-și dă seama că are această problemă, m-am confruntat cu foarte mulți pacienți care nu se știau că au tensiunea crescută. Eu asta și încerc să previn instalarea bolilor cardiovasculare grave, înainte ca aceste simptome să devină supărătoare. Ar fi bine ca fiecare după vârsta de 40 de ani să se prezinte măcar o dată pe an la un consult de specialitate, chiar dacă nu are niciun simptom evident”, ne-a declarat medicul specialist Svetlana Stoica, care alături de Societatea Națională de Cardiologie a desfășurat un program de screening național, cu titlul „Totul pentru inima ta”, în ideea de depistare a pacienților cu risc cardiovascular: „programul este la final și într-adevăr s-au descoperit mult mai multe cazuri decât s-au cunoscut până în prezent”.

spot_img

Actualitate