32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Podul de piatră din Băile Herculane va fi reabilitat

Politică

La Băile Herculane, primarul Cristian Miclău pune mare accent pe reabilitarea infrastructurii, o etapă importantă în dezvoltarea turistică a stațiunii. În această perioadă este vizat podul de piatră de lângă hotelul Ferdinand.

Podul de piatră peste râul Cerna, construit în anul 1864, este considerat primul pod în curbă din Europa! La acest proiect a fost dat ordinul de începere a lucrărilor, ne-a specificat primarul Cristian Miclău.

Lucrările care vor fi executate constau în profilarea și curățarea albiei de sub pod, curățarea prin sablare și cămășuirea infrastructurii bolților cu beton armat, refacerea căii propriu-zise a podului, repararea pavilionului destinat zonei pietonale

Valoarea totală a acestui proiect este de aproape 5,5 milioane de lei, podul de piatră făcând legătura cu Piața Hercules, în curs de modernizare.

Podul de piatră este reabilitat în cadrul proiectului de execuție Obiecte de Patrimoniu pentru Promovarea Turistică a stațiunii Băile Herculane, iar după întreaga lucrare de întărire a infrastructurii, va fi reparat și reabilitat inclusiv pavilionul destinat accesului pietonal, valoarea totală a lucrării fiind de 5,5 milioane de lei. Sperăm să intrăm într-o normalitate, este o zonă importantă din stațiune care face legătura cu Piața Hercules, zona centrului istoric, în plin proces de modernizare. Sunt sigur că va avea un impact pozitiv în vederea promovării turistice”, menționează primarul orașului Băile Herculane, Cristian Miclău.

spot_img

Actualitate