32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Reabilitarea școlii primare din Băile Herculane, un obiectiv mai aproape de atins pentru Cristian Miclău

Politică

Printre numeroasele proiecte cu finanțare europeană, aflate în diferite faze de implementare de către Primăria Băile Herculane se află și reabilitarea școlii cu clasele I-IV din orașul stațiune, o investiție de peste 5 milioane de lei.

Proiectul cuprinde reabilitarea clădirii Școlii Generale cu clasele I-IV, amenajarea curții școlii, construirea unui corp nou de clădire P+1 în curtea școlii, unde vor fi amenajate două săli de clasă la etaj și o sală de sport la parter, cu vestiare și grup sanitar, precum și înlocuirea centralei termice cu una de capacitate mai mare.

Ni s-au cerul clarificări! Acum este în evaluare la Agenția de Dezvoltare Nord Est, fiind un proiect pe strategia Dunării, reabilitarea școlii cu clasele I-IV din Băile Herculane și a parcării din spatele BCR. Acest proiect este pe Axa 13, au cerut clarificări, noi acum răspundem la aceste clarificări și așteptăm să semnăm contractul de finanțare pentru a scoate lucrările la licitație și a fi desemnat constructorul. Toate aceste proceduri durează câte 2,3 ani, de la studiul de fezabilitate până la începerea lucrărilor, dar sunt fonduri de investiții importante pentru orașul stațiune Băile Herculane. De aceea am tot spus că este insuficient un mandat de 4 ani ani pentru a duce la bun sfârșit un proiect cu finanțare europeană”, a menționat primarul orașului de pe Valea Cernei, Cristian Miclău.

Tot în acest proiect este prevăzută și o parcare modernă în locul actualei parcări auto de lângă sediul secției de poliție din localitate, în spatele BCR. Valoarea totală a proiectului este de 5.425.572 de lei.

spot_img

Actualitate