13.8 C
Caransebeş
19.7 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Felix Borcean, de la agonie la extaz! Este primar pentru încă un mandat!

Politică

Au lipsit mai puțin de 100 de voturi pentru ca strategia de rupere din voturile lui Felix Borcean, să dea roade! Înscrierea în cursa pentru fotoliul de primar, și a independenților Bebe Pasere și Marius Damian, care au susținut PSD și Silviu Hurduzeu la Consiliul Județean, a dat emoții imense actualului primar.

Felix Borcean a simțit emoțiile încă de la deschiderea urnelor, numărătoarea paralelă a voturilor dând câștig de cauză, în marea majoritate a secțiilor, la început, candidatului liberal Dumitru Rujan.

După aproape 4 ore de agonie, Felix Borcean a trecut în față, mai întâi cu 7 voturi, apoi cu 56 și la final cu 87 de voturi primind girul a 2984 de alegători față de candidatul Dumitru Rujan PNL – 2897. Emoțiile au fost duse la extrem pentru susținătorii lui Felix Borcean aflați lângă el la Primăria Caransebeș, astfel că au fost rezervați și în declarații pentru a nu apărea contestații sau alte surprize.

La sediul PSD Felix Borcean a fost așteptat de colegul de partid Florin Bogdea, care a ținut legătura cu observatorii PSD din secțiile de vot și care a avut încredere că, la numărătoarea paralelă voturile pentru Felix Borcean reprezintă numărul corect.

În această dimineață au început să sosească președinții secțiilor de vot cu sacii cu buletine și cu procesele verbale, astfel că până la ora 18.00 au fost introduse procesele verbale, conform regulamentului. După ora 18.00 s-a luat în discuție și contestația de renumărare a voturilor solicitată de candidatul PNL Dumitru Rujan, însă decizia a fost că nu se va relua procesul, nefiind motive întemeiate.

În ceea ce privește componența Consiliului Local PSD a obținut 6 locuri de consilier, PNL 6, Alianța Forța Dreptei 2 consilieri, AUR 2 consilieri și din partea Pro România 2 consilieri și Traian Pleșa candidat independent.

„Târziu, în această zi, la 24 de ore de la închiderea secțiilor de vot, simt nevoia să vă mulțumesc pentru reconfirmarea încrederii pe care mi-ați acordat-o în urmă cu 8 ani. Chiar cu mai puțin entuziasm, cu un scor extrem de strâns, vă voi dovedi în acest mandat că nu v-ați înșelat.
Deși, de regulă, sunt un tip fair-play, nu pot să nu remarc lipsa de sportivitate a adversarilor mei, mijloacele antijoc și cerbicia cu care au abordat această competiție electorală. Cu toate acestea, binele și firescul au triumfat, zic eu, spre binele nostru, al tuturor. Pentru Mitică Rujan, în mod deosebit, rușine! În viață banii nu sunt totul, o luptă nu se termină mereu cu victorie, victoriile adevărate nu se cumpără, iar înfrângerile trebuie acceptate ca atare! Voi, caransebeșenii, ați ales inteligent!
Un mare mulțumesc!” – Felix Borcean.

spot_img

Actualitate