13.7 C
Caransebeş
14.7 C
Reșița
12.9 C
Oţelu Roşu
joi 23 mai 2024

A fost aprobată „Legea Fugarilor”!

Politică

Camera Deputaţilor a adoptat, ca for decizional, proiectul de lege iniţiat de către Ministerul Justiţiei care reglementează modalitatea de stabilire a cheltuielilor judiciare în cazul fugarilor care s-au sustras de la urmărirea penală sau de la judecată, cât şi modalitatea de recuperare a cheltuielilor ocazionate de aducerea lor în România, informează deputatul PNL de Caraș-Severin Dumitru Rujan.

Adoptarea acestui proiect de lege de către Camera Deputaților indică o preocupare crescută pentru gestionarea și recuperarea costurilor asociate cazurilor de fugă și sustragere de la urmărirea penală sau de la judecată în România. Aceasta înseamnă că va exista o structură legală clară pentru stabilirea și recuperarea cheltuielilor judiciare în astfel de situații, oferind un cadru mai predictibil și eficient pentru sistemul judiciar.

Reglementările în această privință pot include stabilirea unor criterii specifice pentru calculul cheltuielilor judiciare în cazurile de fugă, precum și proceduri clare pentru recuperarea acestor costuri atunci când fugarul este adus înapoi în țară pentru a fi judecat sau executat sentința. Aceste măsuri ar putea fi menite să servească drept descurajare pentru cei care ar încerca să se sustragă de la justiție și să ofere un mijloc prin care statul poate recupera parțial costurile pe care le implică aducerea acestora în fața legii, menționează parlamentarul Dumitru Rujan.

spot_img

Actualitate