1.2 C
Caransebeş
-0.3 C
Reșița
0.2 C
Oţelu Roşu
joi 30 noiembrie 2023

Traficanți de droguri reținuți la Timișoara!

Politică

6 inculpați reținuți în Timiș, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv și deținere, fără drept, de droguri de mare risc pentru consum propriu.

S-a reținut că, în perioada noiembrie 2022- septembrie 2023 inculpații au deținut, intermediat și comercializat direct, în mod repetat, droguri de risc, mare risc și substanțe psihoactive (canabis, 3-CMC, cunoscut drept cristal și 2-MMC) către consumatori de pe raza județului Timiș, cu sume cuprinse între 200 și 500 lei.

De asemenea, în sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut și faptul că a deținut fără drept, pentru consum propriu, diferite cantități de droguri de mare risc ( cocaină și 3-CMC cunoscut sub denumirea de cristal).

Au fost puse în aplicare 15 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Timiș și Cluj fiind identificate și ridicate cantitățile de aproximativ 100 grame substanţă cristalină 2-MMC și 30 grame 3-CMC (cristal), cântare de precizie cu urme de substanță, mai multe cutii conținând pungi de dimensiuni mici cu sistem de închidere tip zip-lock noi, 10 telefoane mobile, sume de bani, precum și alte mijloace de probă.

În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, a dispus arestarea preventivă a patru dintre inculpați și măsura arestului la domiciliu pentru alți doi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timișoara.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție

spot_img

Actualitate