13.8 C
Caransebeş
19.7 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Se lansează campania „Cumpără românește!”

Politică

Deși produsele românești sunt de cea mai înaltă calitate, încă avem etape de parcurs astfel încât să ajungem la nivelul dorit pentru promovarea și vânzarea produselor noastre, în primul rând pe teritoriul României, spune deputatul PSD de Caraș-Severin Marius Damian.

Toate țările europene au o politică clară prin care își promovează constant produsele, iar cetățenii sunt educați înspre cumpărarea acestora.

În România, există încă mulți cetățeni care nu pun accentul pe proveniența produselor pe care le cumpără, și asta din cauza faptului că nu există suficientă informație și încurajare a comercializării produselor românești. Cetățenii trebuie să înțeleagă că atâta timp cât vor acorda o importanță mai mare cumpărării produselor românești vor susține economic firmele românești, vor ajuta la asigurarea de locuri de muncă românilor, iar copiii noștri vor învăța prin puterea exemplului și vor fi la fel de responsabili atunci când vine vorba despre cumpărături. Este cu siguranță un gest de patriotism economic, spune parlamentarul PSD.

„PSD a susținut întotdeauna fermierii, agricultura și produsele românești. Cetățenii trebuie să fie mai bine informați, pentru a ști ce pun pe mesele lor și pentru a ști ce le oferă familiilor lor, iar în acest sens, PSD a lansat Campania Cumpără Românește, în care producătorii români sunt încurajați să se înregistreze chiar pe site-ul campaniei, ca să putem înrola cât mai multe produse și servicii românești. În plus, se acționează și în plan legislativ printr-un proiect de lege, care stabilește pentru operatorii economici  din sectorul cărnii și al produselor din carne, obligația respectării principiilor generale ale informațiilor referitoare la produsele alimentare dar și prețul la raft și prețul de achiziție al produselor atât din piața internă cât și din piața externă”, menționează Marius Damian.

Acest proiect vine cu următoarele prevederi:

1. Eticheta produselor de carne și a celor procesate pe bază de carne va expune și prețul de achiziție.

2. Va fi interzisă inscripționarea pe eticheta cărnii și a produselor din carne a sintagmei ”Produs românesc” și a steagului românesc, dacă acesta nu provine 100% de la fermele din România.

3. Se interzice comercializarea cărnii sintetice și a produselor care conțin carne sintetică.

4. Produsele din carne care conțin și alte ingrediente trebuie să se vândă separat față de cele din carne autentice.

Proiectul a fost adoptat deja de Senat și va intra în curând în dezbatere și la Camera Deputaților. Este dreptul cumpărătorului să știe ce cumpără, iar atâta timp cât există informație, există și alegere corectă, iar produsele românești au fost întotdeauna cea mai bună alegere.

„Susținem inițiativele locale, produsele locale și producătorii autohtoni. Doar așa putem spune că susținem românii și economia românească. Cumpărând românește susținem România!”, a mai adăugat deputatul PSD de Caraș-Severin, Marius Damian.

spot_img

Actualitate