1.2 C
Caransebeş
-0.3 C
Reșița
0.2 C
Oţelu Roşu
joi 30 noiembrie 2023

Pensiile vor crește în două etape, de anul viitor!

Politică

Anul viitor, pensiile vor crește în două etape: la 1 ianuarie cu 13,8% – rata inflației și, ulterior, la 1 septembrie, prin recalcularea pensiilor conform noii legi a pensiilor, spune deputatul PNL de Caraș-Severin, Dumitru Rujan.

Totodată, se vor introduce beneficii suplimentare pentru mame: femeile care au născut și crescut mai mulți copii până la vârsta de 16 ani pot beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu o durată de până la 3 ani și 6 luni.

PNL susține contributivitatea, stabilitatea, solidaritatea și egalitatea”, precizează Dumitru Rujan, deputat PNL de Caraș-Severin.

Conform noilor propuneri din proiectul de lege, stagiul minim de cotizare rămâne la 15 ani, dar există beneficii crescute pentru cei cu peste 30 de ani de activitate. Astfel, persoanele cu peste 35 de ani de cotizare vor avea posibilitatea de a ieși la pensie mai devreme, iar femeile cu mulți copii vor beneficia, de asemenea, de reducerea vârstei de pensionare. Potrivit proiectului noii legi a pensiilor, persoanele care vor cotiza mai mult de 25 de ani, vor beneficia de bonusuri la pensie. Articolul 47 din proiectul de lege prevede că ”vârsta standard de pensionare este de 65 de ani atât pentru bărbați, cât și pentru femei.”

spot_img

Actualitate