14 C
Caransebeş
13.5 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 02 decembrie 2023

Dumitru Jompan: „Antoniu Sequens, omul care a slujit muzica, cea mai frumoasă dintre arte!”

Politică

Cu ocazia a 85 de ani de la trecerea la cele veșnice a compozitorului Antoniu Sequens și 25 de ani de activitate a Societății Femeilor Ortodoxe din Caransebeș, astăzi de la ora 17.00 va avea loc evenimentul: „La ceas aniversar muzica ne unește, În Memoriam Antoniu Sequens (1865 – 1938).

Evenimentul este găzduit de către Episcopia Caransebeșului, ocazie cu care va fi evocată personalitatea compozitorului de către profesoara Mariana Ponețchi. De asemenea va avea loc un program artistic susținut de către caransebeșeanul Alexandru Petria la pian, corala Epifania din Timișoara, dirijor prof. Nicolae Florin Șincari și Corul Catedralei Episcopale din Caransebeș, dirijor pr. prof. Petru Paica.

De asemenea astăzi de la ora 12.00, a avut loc o slujbă de pomenire a compozitorului, la mormântul său din Cimitirul istoric „Sf. Ioan Botezătorul”, ne-a menționat Monica Iacobescu, președinta Societății Femeilor Ortodoxe din Caransebeș.

„Antoniu Sequens a fost cunoscut pentru devoțiunea cu care a înțeles să slujească MUZICA, cea mai frumoasă dintre arte, pentru perseverența, larga deschidere spre lume, modestia și altruismul său” – Dumitru Jompan.

spot_img

Actualitate