14 C
Caransebeş
13.5 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 02 decembrie 2023

Plantație de canabis în 3 sere la Băuțar! DIICOT a stricat afacerea unui traficant de pe Valea Bistrei

Politică

La data de 01.11.2023 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

S-a reținut faptul că, în aprilie 2023, inculpatul a inițiat și întreținut, în proximitatea râului ce străbate comuna Băuțar, o cultură de canabis indoor, destinată comercializării.

În urma percheziției domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate din trei sere (ce însumează o suprafață 1.300 de metri pătrați) un număr de 120 plante specia canabis, în diferite stadii de dezvolare, cu înălţimea de aproximativ 4 metri, la tulpină, totalizând cantitatea de 1.640 kilograme masă verde.

De asemenea, în încăperile locuinței au fost identificate și ridicate aproximativ 90 de cutii și pungi din material plastic transparent, în care era ambalată cantitatea de 121,3 kilograme masă vegetală uscată (muguri canabis).

În cursul acestei zilei, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic din Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

spot_img

Actualitate