Parcul Central din stațiunea Băile Herculane a găzduit ieri, 8 octombrie o nouă ediție a festivalului Răchiei și al Bucatelor Tradiționale, acțiune la care au participat producători din zona banatului de Munte.
Produsul vedetă, răchia, dar și delicatese culinare tradiționale, precum: mălaiul copt, mierea, brânza de oaie, cașul afumat și slănină de porc pregătită în casă, s-au regăsit toate la standurile producătorilor locali prezenți la Festivalul Răchiei și Bucatelor Tradiționale din Banatul de Munte, ce a avut loc la Băile Herculane.
Deschiderea celei de-a XXII-a ediții a festivalului a fost făcută de vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ovidiu Rădoi, împreună cu primarul orașului de pe Cerna și gazdă a evenimentului, Cristian Miclău, deputatul Jaro Marsalic și directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin (CJCCT Caraș-Severin), Daniel Szusz.



Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută printr-un spectacol de ținută, pe scena amplasată în Piața “Hercules” urcând renumiți interpreți, precum: Ramona Vița, Titian Puichiță și orchestra profesionistă “Virtuozii Semenicului” a CJCCT CS.
Festivalul Răchiei și Bucatelor Tradiționale din Banatul de Munte a fost organizat de: Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale CS, Direcția pentru Agricultură a Județului Caraș-Severin și Primăria Băile Herculane.