21.2 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.2 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Radu Paraschivescu, magician al cuvintelor are întâlnire cu cititorii caransebeșeni!

Politică

Radu Paraschivescu este un magician al cuvintelor, care aduce la viață povesti captivante si idei provocatoare. Autorul revine la Caransebeș pentru lansarea a altor două cărți la Galeria de Artă Corneliu Baba, astăzi de la ora 18.30.

Acțiunea este organizată de către Cercul de lectură „Fărâmituri de lectură cu ceai”, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Caransebeș. Radu Paraschivescu aduce publicului cititor două volume deosebit de interesante: „Podul Diavolului” și „Garoafe la bordel”.

Radu Paraschivescu are propria viziune si creativitate unica, pe care o transpune în operele sale. Fie că este vorba despre un roman epic, sau o colecție de povestiri, Radu Paraschivescu ne surprinde si ne încântă cu fiecare pagină.

Podul Diavolului este o aventura rural-urbana cu viraje, mistere si surprize. In același timp, romanul lui Radu Paraschivescu îl plimba pe cititor prin culorile si aromele din Perigord, indiferent daca e vorba de o peșteră preistorica, un restaurant Michelin, o cetate străveche sau conacul unui baron ciudat, care își ia paharele de acasă când trebuie sa bea ceva in oraș.

Poţi să faci multe lucruri în România, dar să te plictiseşti, sub nici o formă. Suntem o ţară veselă, chiar dacă pe teritoriul ei trăiesc şi oameni trişti. Cele unsprezece povestiri din Garoafe la bordel exact pe asta pun reflectorul, pe felul în care sursele de amuzament se pot ivi de oriunde. Radu Paraschivescu cotrobăie prin rafturile şi sertarele României de azi şi de ieri, după care creează păţanii menite să smulgă hohote sau măcar să provoace surâsuri. Unele par așezate la frontiera plauzibilului, altele sunt situații de viață curentă trecute prin filtrul literaturii.

spot_img

Actualitate