1.2 C
Caransebeş
-0.3 C
Reșița
0.2 C
Oţelu Roşu
joi 30 noiembrie 2023

Via Transilvanica a câștigat Premiul Publicului în cadrul Premiilor Europene pentru Patrimoniu 2023, la Veneția!

Politică

Asociația Tășuleasa Social, cea care a implementat ruta Via Transilvanica, ce traversează România și trece și prin municipiul Caransebeș a luat premiul cel mare, în Italia, cel care este cel mai valoros, pentru că exprimă încrederea și aprecierea oamenilor de peste tot din Europa și mai ales a comunității oamenilor drumului.

Mai exact, 27.000 de cetățeni europeni și nu numai, au votat Via Transilvanica ca cel mai bun proiect de patrimoniu în cadrul Premiilor Europene pentru Patrimoniu / Premiilor Europa Nostra 2023, cea mai înaltă distincție europeană în domeniu.

Am spart recordul pentru numărul de voturi, ceva ce nu s-a mai întâmplat până acum, iar asta înseamnă cu adevărat ceva. Vă mulțumim pentru fiecare vot în parte, suntem atât de bucuroși și recunoscători, că prea multe cuvinte ar fi de prisos”, au spus reprezentanții Via Transilvanica.

Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc la celebrul Palazzo del Cinema din Lido, Veneția și este organizat de Europa Nostra în colaborare cu Comisia Europeană.

Președintele Tășuleasa Social, Alin Ușeriu și directorul executiv Tășuleasa Social, Szekely Anna, au fost prezenți pentru a prezenta proiectul Via Transilvanica și pentru a ridica premiile: „Vă mulțumim! Acesta este premiul cu cel mai important pentru noi, pentru că reflectă ce are cel mai mult sens pentru oameni. Via Transilvanica își va continua misiunea de a proteja și promova patrimoniul, mai ales cel natural și rural, al României. Felicitări tuturor celorlalți laureați, a fost o mare onoare să ne aflăm printre voi!

spot_img

Actualitate