1.2 C
Caransebeş
-0.3 C
Reșița
0.2 C
Oţelu Roşu
joi 30 noiembrie 2023

Mai multe persoane reținute, în urma descinderilor din Caraș-Severin

Politică

În urma celor 15 percheziții domiciliare efectuate ieri, 26 septembrie a.c., au fost descoperite și ridicate mai multe cantități de droguri! În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Caraș-Severin, cu propunerea de arestare preventivă a 5 persoane reținute, acesta dispunând măsura privativă de libertate, pentru 30 de zile.

S-au găsit 50 de grame de substanță cristalină, maro, 30 de grame de substanță solidă, cristalină, albă, susceptibilă de a fi drog de mare risc, 20 de grame de fragmente vegetale, verde-oliv, 5 grame de substanță solidă, maro, susceptibilă de a fi droguri de risc și 25 de grame de substanță solidă, maro, susceptibilă de a fi rezină de canabis.

De asemenea, au fost descoperite și indisponibilizate 125 de semințe de canabis, două cântare electronice de mare precizie și 5 dispozitive de mărunțire a fragmentelor vegetale de tip grinder, care prezintă urme de materie susceptibilă a fi droguri de risc.

Totodată, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 14 telefoane mobile, două dispozitive artizanale destinate consumului de droguri de risc, ce prezintă urme de materie, un pistol de tip revolver, muniție neletală, respectiv 73 de cartușe și muniție letală, respectiv un cartuș cu glonț de 9 mm.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin au dispus reținerea a 8 persoane bănuite, pentru 24 de ore, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Reamintim că, la data de 26 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, au pus în aplicare 15 percheziții domiciliare, în județele Caraș-Severin și Timiș, într-o cauză penală privind traficul de droguri de risc, de mare risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.

S-a reţinut că, în perioada 2022 – septembrie 2023, 15 persoane ar fi comercializat, în mod repetat, preponderent către tineri, droguri de risc (canabis), de mare risc (ecstasy, amfetamină și cocaină), precum și substanțe psihoactive.

Din cercetările efectuate a rezultat că bănuiții ar fi achiziționat substanțele în cantități mai mari, de la dealeri din județul Timiș, după care le-ar fi porționat „în doze” și le-ar fi vândut.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraș-Severin, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraș-Severin și grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

spot_img

Actualitate