0.6 C
Caransebeş
3.7 C
Reșița
0.5 C
Oţelu Roşu
vineri 03 februarie 2023

Majorarea tarifului la gunoi NU este agreată de aleșii locali din Caransebeș

Politică

După două ședințe de lucru cu noua conducere a Transal Urbis, în care a fost explicată necesitatea majorării tarifului la gunoi pentru ca societatea să supraviețuiască, consilierii locali nu au fost convinși, astfel că nu și-au dat votul pentru mărirea tarifului.

Cea mai recentă întâlnire a fost chiar înaintea ședinței de Consiliu Local, la care nu au fost prezenți consilierii PNL: „Cei care acum vor să pară niște eroi în ochii populației, nevotând proiectul de majorare nu sunt deloc așa, pentru că datoriile au fost acumulate de Transal în perioada liberală, ani de zile”, a declarat primarul Felix Borcean.

Edilul nu a fost prezent la ședința de consiliu, deși a urmărit-o live pe facebook, spunând că a dorit să transmită neutralitate în privința acestui proiect de hotărâre:

Le-am spus în ședințele pe care le-am avut un lucru ca și concluzie: dacă nu mărim prețul, Transal-ul va muri, se desființează societatea și ce consecințe are acest lucru? până la urmă oricine va prelua gestionarea deșeurilor în Caransebeș își va impune un preț care va fi cel puțin egal cu cel pe care l-am propus în ședința de Consiliu Local (26 de lei de persoană pe lună)”, menționează primarul Felix Borcean.

Edilul a mai specificat că le-a cerut celor de la Transal să vină și cu alte soluții de îmbunătățire a activității, printre care să meargă pe teren pentru a verifica asociațiile de proprietari dacă se declară toți locatarii, pentru că există un minus cam de 4000 de persoane care nu plătesc gunoiul și care nu se regăsesc în evidențele serviciului de salubritate. De asemenea le-a cerut ca să renunțe la facilitatea ca angajați și foștii angajați (cam 400 la număr) să nu plătească gunoiul, singurii care ar putea fi îndreptățiți să beneficieze ar fi muncitorii care manipulează direct gunoiul.

Tariful nu a fost aprobat de către consilierii liberali și USR care au și motivat decizia lor:

NU o să dau girul majorării, deși suntem conștienți că prețul trebuie să crească, până când cineva nu își va asuma greșelile care s-au făcut la Transal și au dus la creșterea datoriilor. Nimeni nu-și asumă această greșeală din păcate. Aud că unele persoane care au făcut lucruri acolo sunt ținute încă la Transal, pe alte posturi. Nu pot să girez mai departe dacă nu va ieși cineva public și le va explica oamenilor”, a declarat consilierul USR Sanda Bistrean.

Salarii multe și mari la Transal…, de ce, pentru toate probleme trebuie să plătească cetățenii…, de ce nu răspunde nimeni pentru gestionarea proastă sunt motivele pentru care grupul PNL din Consiliul Local nu a votat majorarea tarifului la gunoi.

Inginerul Sorin Pușcaș a prezentat un plan de măsuri de redresare a societății Transal, pentru că mii de lei se duc lunar pe reeșalonări de plată a datoriilor, însă le-a explicat consilierilor că nu se fac minuni peste noapte și fără majorarea tarifului până în luna martie a anului viitor, Transal Urbis nu va reuși să supraviețuiască.

spot_img

Actualitate