0.6 C
Caransebeş
3.7 C
Reșița
0.5 C
Oţelu Roşu
vineri 03 februarie 2023

Spitalul din Caransebeș va avea un RMN nou! Cel existent va fi montat la Spitalul din Orșova

Politică

Managerul Spitalului din Orșova Adrian Cican, care a condus pentru o scurtă perioadă de timp și Spitalul din Caransebeș, a fost primul care a solicitat aparatul RMN din municipiul Caransebeș, pentru ca și orșovenii să beneficieze de investigații medicale bune.

Aparatul RMN a fost adus la Caransebeș în baza unui proiect cu finanțare europeană în urmă cu 8 ani, fiind piesa de rezistență din achiziția de 4,2 milioane de euro realizată din fonduri europene. În prezent Primăria Caransebeș a obținut finanțarea europeană de aproape 9 milioane de euro în baza căreia au fost achiziționate materiale sanitare și aparatură medicală de înaltă performanță printre care și un aparat nou RMN de ultimă generație.

Cum spitalul Caransebeș nu își permite să susțină financiar costurile pentru întreținerea a două aparate RMN și cum el nu poate fi valorificat fiind achiziționat în baza unui proiect european singura soluție este ca aparatul să fie oferit cu titlu gratuit unui alt spital care are nevoie, dar și care dispune de fonduri pentru demontarea RMN -ului, transportul, amenajarea unui spațiu adecvat pentru a nu transmite radiații și montarea aparatului. De întreaga sumă de 200.000 de euro dispune Spitalul din Orșova, spune managerul unității medicale Adrian Cican.

Acest parteneriat între Primăria și Spitalul Caransebeș cu Spitalul Orșova va însemna pentru noi, de acum și un ajutor reciproc, pentru că, dacă numărul pacienților este mare la Caransebeș îi putem primi la Orșova și reciproca este valabilă. Vom respecta procedura, care nu este ușoară de transport și nici cu puțini bani”, a declarat Adrian Cican.

RMN-ul va fi demontat în următoarele două săptămâni pentru a face loc unui nou aparat RMN, vârf de gamă în acest moment, care va fi montat în același loc la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș.

https://www.facebook.com/studioulcalina/videos/849720942937703

spot_img

Actualitate