0.6 C
Caransebeş
3.7 C
Reșița
0.5 C
Oţelu Roşu
vineri 03 februarie 2023

Persoanele cu situație materială grea vor fi ajutate la plata facturilor la energie

Politică

Potrivit deputatului PNL de Caraș-Severin, Dumitru Rujan categoriile vulnerabile vor primi, în 2023 un ajutor pentru plata facturilor la energie, în valoare de 1.400 lei.

Banii vor fi împărțiți în două tranșe a câte 700 lei fiecare, care vor fi distribuite în lunile februarie și septembrie din anul următor. Ajutorul este destinat plății datoriilor curente ori restante la: electricitate, gaz, lemn de foc, agent termic în sistem centralizat, butelii, păcură, peleți sau orice alte materiale de încălzire.

Beneficiarii sunt: pensionarii din sistemul public de pensii, cu vârsta peste 60 ani și venituri sub 2.000 lei/lună; persoane care încasează pensie de invaliditate, indiferent de vârstă, cu venituri sub 2.000 lei/lună; persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri sub 2.000 de lei/lună; familiile care primesc alocație de susținere; persoanele care primesc ajutor social.

Pentru acest program, Guvernul a alocat 4 miliarde lei, bani proveniți din fonduri europene. Voucherele vor fi distribuite prin Poșta Română”, informează deputatul liberal Dumitru Rujan.

spot_img

Actualitate