0.6 C
Caransebeş
3.7 C
Reșița
0.5 C
Oţelu Roşu
vineri 03 februarie 2023

Tariful la gunoi, cartoful fierbinte din mâna consilierilor caransebeșeni

Politică

Transal Urbis nu va supraviețui dacă prețul la gunoi nu va fi majorat! Și dacă Transal Urbis va intra în faliment, firma care va contracta serviciul de gestionare a gunoiului își va impune tariful dorit, fără a putea fi controlat de administrație! Și atunci care e soluția?

Soluția de compromis ar fi majorarea tarifului la gunoi, spune primarul Felix Borcean care va propune un preț de peste 21 de lei plus TVA, la solicitarea Consiliului de Administrație al Transal Urbis.

Tariful care va fi supus aprobării în ședința de mâine, 29 noiembrie vine tot la sugestia celor de la Transal. Ei au făcut niște calcule pentru a-și achita datoriile, pentru a funcționa normal prețul la gunoi ar trebuie să fie 30 de lei de persoană pe lună. Eu le-am spus din start NU, este prea mult, așa ceva este exclus. Caransebeșul este 100% corect: ducem gunoiul la Lupac, plătim transport, plătim taxele la Lupac care s-au majorat, plătim angajați pentru sortare, însă prețul gunoiului selectat a scăzut la centrele unde este dus, salariul minim pe economie crește de la 1 ianuarie la 3000 de lei și acolo impozitele cresc. Ce facem? Nu avem încotro decât să majorăm tariful! Conducerea Transal a propus un tarif bazat pe toate aceste calcule care ar fi de 21 de lei la care se adaugă TVA”, menționează Felix Borcean.

Edilul a mai spus că înainte de ședință consilierilor li se vor explica toate aceste argumente, pentru că are semnale că unii consilieri nu vor vota proiectul de hotărâre.

spot_img

Actualitate