24.2 C
Caransebeş
29.7 C
Reșița
23.7 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 iulie 2024

Circuit turistic la Băile Herculane!

Politică

Primarul Cristian Miclău va supune aprobării consilierilor locali, în ședința de lucru de la sfârșitul acestei luni un proiect de hotărâre menit să ajute la promovarea turistică a stațiunii de pe Valea Cernei.

Edilul își dorește un circuit turistic care să cuprindă Parcul Vicol – Centrul istoric- zona 7 Izvoare, cu anumite categorii de vehicule, în vederea promovării turistice a stațiunii.

Statiunea Baile Herculane are o istorie indelungată, numeroasele  descoperiri arheologice demonstrează existența oamenilor pe aceste meleaguri încă din Epoca Paleolitică. În timpul celor aproape 165 de ani de dominație romană în Dacia, stațiunea Herculane era cunoscută în Imperiul Roman, amenajările în stânca demonstrând ca aici veneau reprezentanții aristocrației romane, locul fiind un centru de relaxare al Imperiului.

„Circuitul turistic îl efectuăm de câțiva ani și va fi reînnoit prin Hotărârea de Consiliu Local pentru următorii 3 ani. El este efectuat cu trenuleț turistic și trăsuri pentru a pune în valoare frumusețile stațiunii de pe Velea Cernei, cea mai veche din țară”, ne-a precizat primarul Cristian Miclău.

spot_img

Actualitate