Aflată la a șaptea ediție, Academia de Film Cineimpact creează, până în 14 august o sesiune specială dedicată patrimoniului din Băile Herculane, cu susținerea Primăriei din orașul stațiune de pe Valea Cernei.
Programul adaptează la nevoile patrimoniului una din cele mai eficiente metode de cercetare și comunicare socială: realizarea de Filme și Conținut Media cu ajutorul Sociologiei și Antropologiei Vizuale. În acest an, puterile convergente ale acestor domenii sunt dedicate relațiilor dintre societate și patrimoniul celei mai vechi stațiuni balneo-climaterică din România, care aduce beneficii terapeutice oamenilor încă din anul 102 d.Hr.
Studenții vor învăța să folosească o metodă de cercetare socială și storytelling audio-vizual, cu rezultate recunoscute la nivel internațional prin două selecții și un premiu la prestigiosul Festival de Film de la Cannes.
Academiile Cineimpact au explorat începând cu anul 2014 tematici sociale diverse și au dezvoltat creativ studenți din peste 20 de țări, de pe 5 continente.
Sunt încurajate aplicațiile celor pasionați de comunicare și patrimoniu, natural sau cultural, material sau imaterial, cu experiență în domeniile Arhitectură, Urbanism, Arheologie, Restaurare, Peisagistică, Antropologie, Sociologie, Etnografie, Jurnalism Vizual, Artă Foto-Video, Producție Media sau Film.
„Soarta Patrimoniului poate fi schimbată doar prin implicarea pe scară largă a societății prin eficientizarea celor care știu că dincolo de bunurile materiale se află relația lor cu oamenii, conexiunile lor profunde cu evoluția noastră ca indivizi și societate. Invităm pasionații de Patrimoniu și Comunicare să descopere instrumente insuficient fructificate și să își antreneze superputerile cu ajutorul Filmului și Științelor Sociale”, menționează primarul orașului stațiune Băile Herculane, Cristian Miclău.