Arderile de vegetație uscată sunt strict interzise și pot avea consecințe grave asupra comunității prin producerea de pagube materiale, afectarea mediului înconjurător și chiar pierderi de vieți omenești.
Pompierii au gestionat în Caraș-Severin un număr de 119 intervenții în situații de urgență, numai la sfârșitul săptămânii trecute. Astfel au fost stinse 70 de incendii, s-a intervenit pentru acordarea asistență medicală de urgență și prim ajutor calificat în 24 de cazuri, s-au desfășurat 12 misiuni de recunoaștere la spitale, în vederea prevenirii producerii unor incendii, șapte activități de recunoaștere și instruire în teren, precum și alte 6 misiuni specifice.
Din totalul celor 70 de incendii care au avut loc în acest sfârşit de săptămână, 65 incendii au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetaţie uscată, fond forestier, gunoi), fiind afectate peste 460 de hectare de teren. Cauza probabilă de producere a acestor incendii a constituit-o utilizarea focului deschis în spaţii deschise.
În cazul arderilor necontrolate ale vegetaţiei uscate, flăcările se extind cu repeziciune pe o suprafaţă foarte mare, existând posibilitatea propagării la locuinţe sau alte construcţii din apropiere. Astfel, în acest sfârşit de săptămână, trei dintre acestea au degenerat rapid şi au cuprins două sălaşe: în satul Pârvova, comuna Lăpuşnicel (a ars aproximativ 25 mp acoperiş) şi în Gărbovăţ, comuna Bănia (a ars aproximativ 80 mp acoperiş) şi un gater în comuna Glimboca (a ars aproximativ 200 mp acoperiş).