24.2 C
Caransebeş
29.7 C
Reșița
23.7 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 iulie 2024

Aproape 700 de conducători auto au depășit viteza legală în ultima săptămână!

Politică

Polițiștii rutieri au verificat aproape 1.250 de autovehicule, fiind aplicate 696 de sancțiuni pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Pe parcursul ultimei săptămâni 25 de conducători auto au fost înregistrați de aparatele de măsurare a vitezei în timp ce circulau cu viteze ce au depășit cu mai mult de 50 km/h limita maximă admisă pe sectorul de drum tranzitat, iar 3 șoferi au fost înregistrați circulând cu  autovehiculul cu viteze peste limita admisă, de peste 70 km/h.

Toți cei 28 de conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 9 și 20 de puncte amendă, celor 25 fiindu-le reținut permisul de conducere pentru 90 de zile, iar celor 3 care au depășit limita de viteză cu peste 70 km/h le-a fost reținut permisul de conducere pentru 120 de zile, fiindu-le eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație, conform noilor modificări legislative ale Codului Rutier.

De asemenea, aceștia nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Viteza, sub toate formele sale, constituie principala cauză de producere a evenimentelor rutiere cu urmări grave.

spot_img

Actualitate