3 C
Caransebeş
3.7 C
Reșița
3.3 C
Oţelu Roşu
luni 20 ianuarie 2025

Cornel Galescu: „Organigrama Serviciului Public Salvamont poate fi extinsă!”

Politică

Serviciul Public Salvamont Caraș-Severin a intervenit în mai multe puncte de interes din Banatul de Munte, la sfârșitul săptămânii. La peste 10 intervenții au fost solicitați prin serviciul 112 atât pe Muntele Mic, cât și pe Semenic, sau în zona Cheile Nerei.

Dezvoltarea turismului în Caraș-Severin solicită salvamontiștii pe mai multe paliere, astfel că este nevoie ca și Serviciul Salvamont să poată răspunde la nevoile actuale.

Au fost intervenții în weekend pe Muntele Mic, mai multe accidentări prin căzătură, chiar o tânără a fost transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul din Caransebeș, unde a rămas internată, apoi pe Semenic un caz mai grav: un bărbat de 45 de ani a ieșit de pe pârtie și s-a lovit de un copac. Și el a fost preluat cu elicopterul și transportat la Spitalul Județean Reșița. De asemenea un grup de 3 persoane: doi tineri și o femeie mai în vârstă s-au pierdut în Cheile Nerei și a fost nevoie de două ore pentru a fi recuperați, alături de echipa de rangeri, starea lor fiind destul de critică fiind înfometați, deshidratați și panicați după ore de mers, pentru că s-au pierdut de pe traseul turistic Ochiul Dracului – Șopotul Nou. Alte două echipe de salvamontiști au asistat la două evenimente sportive desfășurate în zona Reșiței, un concurs de alergare și Cupa Reșița OFF-ROAD CHALLENGE.

Din ce în ce mai mult sunt solicitați salvamontiștii din Caraș-Severin la intervenții dintre cele mai diferite, pentru că și turismul montan se dezvoltă continuu astfel că cel mai probabil Organigrama Serviciului Public Salvamont va fi modificată, prin extinderea de posturi pe mai multe paliere”, ne-a declarat șeful Serviciului Salvamont Caraș-Severin, Cornel Galescu.

Serviciul Public ar putea îndeplini, pe lângă misiunea de salvare de vieți omenești în zonele montate, atât în sezonul de iarnă cât și vara, și asistență sportivă, căutare și recuperare din zone greu accesibile de persoane rătăcite, patrulări preventive în tot timpul anului în zonele turistice cele mai intens vizitate, acordarea de asistență la concursuri sportive specific montane, tabere, programe de aventură; drumeție.

spot_img

Actualitate