12.3 C
Caransebeş
11.8 C
Reșița
11.4 C
Oţelu Roşu
luni 26 februarie 2024

Încălzirea vremii atrage accidente pe Muntele Mic!

Politică

Weekendul a debutat cu accidente în stațiunea montană Muntele Mic! Și asta pentru că pe timpul zilei temperaturile cresc. Salvamontiștii au intervenit doar sâmbătă, 26 martie la 7 accidentări ale turiștilor, care doresc să mai prindă câteva zile de zăpadă, precizează Cornel Galescu, șeful Salvamont Caraș-Severin.

Elicopterul SMURD a intervenit în prima parte a zilei la o solicitare a salvatorilor montani după ce o tânără din județul Arad a căzut pe pârtia Vâlsanu. Schioarea a fost transportată la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș unde i s-au făcut investigațiile necesare.

Elicopterul a adus o femeie de 20 de ani cu traumatism coloană lombo sacrată, prin cădere. În urma investigațiilor s-a stabilit că tânăra în vârstă de 20 de ani a suferit fractură la nivelul pelvisului, care nu impune intervenție chirurgicală, ci doar supraveghere și medicație antalgică, astfel că rămâne internată pentru supraveghere și tratament la noi la spital”, ne-a declarat medicul Loredana Liuba, director medical al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.

Tot astăzi a fost adus la spitalul din Caransebeș, cu ambulanța SMURD un alt tânăr accidentat pe Muntele Mic, dar care a suferit un traumatism cranio-cerebral minor și contuzie genunchi stâng,, care a primit îngrijiri și a plecat acasă. Restul accidentărilor la care salvatorii montani au intervenit au fost minore.

spot_img

Actualitate