12.3 C
Caransebeş
8.7 C
Reșița
12.1 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Consilierul județean Ioan Cojocariu: „Este răutate, d-le Nedelcea! SMURD-ul salvează vieți!”

Politică

După mai bine de o oră de dezbateri în cadrul Consiliului Județean, în care SC Aeroportul SA Caransebeș a fost luat în vizor, două proiecte de hotărâre au fost aprobate de către aleșii județeni, cu un vot împotrivă din partea consilierului Flavius Nedelcea.

Proiectele fac referire la trecerea din domeniul public în domeniul privat al județului și mai apoi în transferul Ministerului de Interne a unei suprafețe de teren pentru ca baza SMURD și Unitatea de Specială de Aviație să se poată dezvolta.

Trebuie să înțelegeți că cele 127 de ha au venit la Consiliul Județean în urmă cu mulți ani de la Ministerul Apărării Naționale, că județul nu a avut în proprietate aeroportul, iar acum Ministerul de Interne ne cere 3000 de m.p. înapoi ca să dezvolte acolo baza SMURD. E răutate, d-le Nedelcea nu este vorba de neînțelegere, este răutate față de cei care s-au chinuit să aducă un elicopter nou la Caransebeș și tot ceea ce înseamnă infrastructură acolo ca să se organizeze pentru salvarea vieților omenești”, a declarat consilierul PNL Ioan Cojocariu.

În replică consilierul Flavius Nedelcea a menționat că nu e răutate ci doar că nu s-a detaliat proiectul de hotărâre.

Cei de la Ministerul de Interne doresc să facă un punct de alimentare pentru elicopter ca să nu mai țină containerul la vedere, să amenajeze clădirea pe care o au în administrare și pentru asta au nevoie de o suprafață de teren să se extindă”, a menționat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

spot_img

Actualitate