24.2 C
Caransebeş
29.7 C
Reșița
23.7 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 iulie 2024

Speranțe spulberate pentru bănățeni! S-a anulat licitația pentru proiectarea drumului de viteză Craiova – Lugoj. Motivul halucinant!

Politică

Compania de Drumuri a anulat licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj (250 km.), invocând suprapunerea traseului pe un tronson de 30 de kilometri cu viitorul drum expres Craiova-Târgu Jiu, proiect contractat anul trecut, anunță economedia.ro.

Rezilierea contractului a fost anunțată de fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă, care îl acuză pe Sorin Grindeanu, actualul șef de la Transporturi că a folosit un pretext pentru reziliere, după ce, în mai multe rânduri, actualul ministru s-a plâns că documentația completă pentru drumul de mare viteză Autostradă/Drum Expres Craiova -Lugoj ar avea o durată prea mare de realizare de 36 de luni.

Motivul anulării este halucinant: o pretinsă suprapunere între traseul acestui proiect și cel al drumului expres Craiova-Tg. Jiu, proiect contractat anul trecut. Așadar pentru o pretinsă suprapunere pe o lungime de 30km (sectorul Craiova-Filiași) se anulează un proiect de 250 km – autostrada Craiova-Drobeta Turnu Severin-Calafat-Lugoj. Era (da, era, la trecut) un proiect crucial pentru România, legătura dintre Oltenia și Banat”, spune fostul ministru al Transporturilor.

Ministerul Transporturilor a solicitat în 7 martie CNAIR să coreleze proiectele drumurilor de mare viteză Craiova-Lugoj respectiv Craiova -Târgu Jiu astfel încât să se evite suprapunerea celor două contracte pe tronsonul comun dintre Craiova și Filiași:

Încheierea contractului Drum de Mare Viteză Craiova-Drobeta Turnu Severin Lugoj, în condițiile prevăzute în prezent în documentația de atribuire ar avea consecințe negative asupra Bugetului de Stat și a fondurilor europene întrucât s-ar încălca principiul cheltuirii eficiente a fondurilor publice având în vedere suprapunerea parțială a obiectului celor două contracte” ar fi transmis CNAIR în notificarea către ofertanți, citat de economedia.ro.

Compania de Drumuri nu explică concret de ce a lansat licitația știind suprapunerea dintre Craiova și Filiași și ce departament este răspunzător pentru această eroare.

spot_img

Actualitate