16.1 C
Caransebeş
17.7 C
Reșița
15.1 C
Oţelu Roşu
miercuri 22 mai 2024

Intervenție de urgență pe Muntele Mic! Un schior preluat cu elicopterul SMURD

Politică

Un bărbat de 25 de ani din Timișoara s-a accidentat astăzi pe Muntele Mic. A fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD care l-a transportat la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș și mai apoi la Spitalul Județean Timișoara.

Schiorul a căzut pe pârtia Vâlsanu și s-a accidentat la coloana vertebrală, astfel că a fost nevoie de intervenția salvamontiștilor pentru a-l transporta până la elicopter.

Primăvara sunt condiții mai vitrege fiindcă pârtiile îngheață noaptea si spre prânz zăpada devine moale. Neadaptarea vitezei la condițiile traseului poate duce la accidente”, ne-a declarat Cornel Galescu șeful Serviciului Public Salvamont Caraș-Severin.

Bărbatul de 25 de ani este din Timiș și, în urma investigațiilor de la Caransebeș a fost diagnosticat cu traumatism de coloana lombo-sacrată, fiind transportat tot cu elicopterul SMURD la Spitalul Județean Timișoara, secția Neurochirurgie, și pentru că are domiciliul în Timișoara, ne-a precizat directorul medical al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, Loredana Liuba.

„Tânărul accidentat a fost stabil hemodinamic atât în timpul investigațiilor, cât și pe drum până la Timișoara, fiind transportat cu elicopterul SMURD, ceea ce înseamnă timp scurtat pentru acordarea de ajutor imediat. De asemenea tot astăzi ambulanța SMURD a adus la spital un alt tânăr din județul Timiș care s-a accidentat pe Muntele Mic. El a suferit o contuzie de genunchi și, după acordarea de îngrijiri medicale a plecat acasă”, ne-a declarat medicul Loredana Liuba, director medical al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.

spot_img

Actualitate