13.7 C
Caransebeş
14.7 C
Reșița
12.9 C
Oţelu Roşu
joi 23 mai 2024

Bătaie între recenzori, pe caransebeșenii fără cunoștințe digitale

Politică

Recensământul populației și locuințelor este primul din România organizat integral în format digital. La Caransebeș a apărut concurența între persoanele care, contra cost ajută la încărcarea datelor în sistemul on line.

Prima etapă de colectare a datelor de la populație, autorecenzarea, se desfăşoară în perioada 14 martie – 15 mai 2022.

Potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia Judeţeană de Statistică Caraş-Severin, în primele patru zile de la debutul autorecenzării au fost completate la nivelul județului Caraș-Severin un număr de 3.965 de chestionare.

Reamintim că autorecenzarea se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.) de către orice persoană, indiferent de cetățenie, cu reședința în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni).

Persoanele care necesită îndrumare pentru completarea chestionarului se pot adresa recenzorilor din cadrul punctelor de asistenţă special amenajate de fiecare primărie. Gura târgului spune că aici au și apărut „șicanele” între recenzori care „se bat” pe persoanele care solicită ajutor.

Persoanele salariate care se autorecenzează au dreptul la o zi liberă plătită, pe care angajatorii sunt obligați să le-o acorde în maximum 12 luni de la realizarea cu succes a autorecenzării, până cel târziu în luna mai 2023.După încheierea autorecenzării, urmează colectarea datelor de către recenzori prin interviuri faţă în faţă (înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor), etapă care se va derula în perioada 16 mai – 17 iulie 2022.

România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989.

spot_img

Actualitate