13.2 C
Caransebeş
12.7 C
Reșița
12.8 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Lanțul vaccinărilor fictive nu se termină! Din nou percheziții domiciliare

Politică

Un medic de familie din Municipiul Reșița anchetat pentru înșelăciune. El ar fi administrat fictiv doze de vaccin împotriva SarS-CoV-2, aducând prejudicii Statului, prin fals informatic!

În cursul zilei de ieri, 17 martie, polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Caraș-Severin, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară emise de Judecătoria Reșița, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru înșelăciune și fals informatic.

În urma perchezițiilor au fost ridicate documente și înscrisuri de interes în cauză.

Din cercetări a rezultat faptul că în perioada august-octombrie 2021, un medic de familie din municipiul Reșița ar fi administrat fictiv, la un cabinet medical individual, doze de vaccin împotriva virusului SarS-CoV-2, mai multor persoane.

De asemenea, acesta ar fi operat înregistrări fictive în Registrul Electronic Național de Vaccinări, prin care ar fi atestat în mod nereal vaccinarea persoanelor, inducând astfel, în eroare Casa de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin prin decontarea ilegală de la bugetul de stat a sumelor aferente acestor vaccinări.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

spot_img

Actualitate