12.9 C
Caransebeş
12.4 C
Reșița
11.9 C
Oţelu Roşu
luni 26 februarie 2024

Scenariu construit în jurul riscului de înzăpezire! 80 de salvatori prezenți pe Semenic

Politică

Serviciul Public Salvamont a fost prezent în stațiunea Semenic pentru un exercițiu comun alături de I.S.U. Caraș-Severin, Poliția și Jandarmeria Caraș-Severin, Serviciul de Voluntariat Văliug și Brebu Nou, UPU Caraș-Severin.

Cei 10 reprezentanți Salvamont au dat dovadă de profesionalism în cele trei scenarii imaginare: avalanșă, rătăcire, salvare din telescaun. De data aceasta a fost vorba doar de un caz ipotetic dar modul de colaborare și comunicarea dintre diferitele departamente este esențial într-un scenariu real. Vreau să mulțumesc colegilor mei pentru modul în care au înțeles să se implice și pentru devotamentul lor”, spune Cornel Galescu, șeful Serviciului Public Salvamont Caraș-Severin.

Exercițiul de cooperare a fost planificat la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Caras-Severin, al cărui scenariu a fost construit în jurul riscului de înzăpezire, respectiv de avalanșă. Cu această ocazie a fost prezent Adrian David, expert, pe linie de Salvamont, din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență.

Au participat circa 80 de persoane din cadrul structurilor cu atribuții în gestionarea riscurilor de acest tip. Astfel, pentru rezolvarea evenimentelor create în baza scenariului, au cooperat: Serviciul Județean Salvamont- Salvaspeo Caras-Severin, Inspectoratul Județean de Jandarmi Caras-Severin, Inspectoratul de Poliție Județean Caras-Severin, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgenta Văliug și Brebu Nou, Serviciul Județean de Ambulanta Caras-Severin, UPU-SMURD Reșița și Inspectoratul pentru Situații de Urgenta „SEMENIC” al județului Caras-Severin.

spot_img

Actualitate