12.3 C
Caransebeş
8.7 C
Reșița
12.1 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Georgiana Copăceanu, model de urmat! Luptătoarea a câștigat cele mai multe titluri din istoria Caransebeșului

Politică

Campioana Georgiana Copăceanu primește astăzi titlul de „Cetățean de Onoare al municipiului Caransebeș”. Georgiana a început cariera sportivă cu judo, iar în prezent este multiplă campioană națională, balcanică și mondială la lupte, fiind descoperită de antrenorul Dumitru Toc.

Actualmente Georgiana Copăceanu este componentă a lotului Centrului Național Olimpic pentru Juniori din București, la disciplina Lupte. Titlul de Cetățean de Onoare a fost înmânat de către primarul Felix Borcean.

Din palmaresul său amintim: campioană națională pe echipe în 2017, an în care a fost și câștigătoare a Cupei României, campioană balcanică la categoria 52 kg și campioană balcanică cu echipa României la Muranska Subota, în Slovenia; în 2018 a fost campioană balcanică la categoria 57 kg, titlu câștigat la Sarajevo, la aceeași întrecere fiind și campioană balcanică cu echipa, a câștigat Cupa Antalya la Istanbul și a participat la Festivalul Tineretului Olimpic de la Bakul; anul 2020 i-a adus titlul de campioană națională, atât la juniori, cât și la seniori; în 2021, a fost campioană națională la categoria seniori U23, a câștigat Cupa României la juniori și a obținut locul al II-lea la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă de la Constanța, la categoria 70 kg.

spot_img

Actualitate