24.2 C
Caransebeş
29.7 C
Reșița
23.7 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 iulie 2024

Membrele Societății Femeilor Ortodoxe în rugăciune și solidaritate

Politică

Urmare a apelului la rugăciune și solidaritate creștină, Ziua Mondială a Rugăciunii, o inițiativă ecumenică a femeilor internaționale creștine a fost dedicată sinistraților din Ucraina.

Ziua Mondială de Rugăciune se sărbătorește anual în prima vineri din martie în peste 170 de țări și s-a născut în urmă cu peste un secol. Mișcarea își propune să unească femeile de diferite etnii, culturi și tradiții într-o zi anuală de rugăciune comună și, în multe țări, să continue pe tot parcursul anului relația de prietenie, înțelegere și acțiune, în rugăciune și slujire.

Anul acesta ne-am rugat pentru poporul ucrainean, pentru miile de oameni care și-au părăsit casele din fața războiului. De altfel am colaborat cu Uniunea Ucrainenilor din Caransebeș și am donat aproape un microbuz de produse, de la haine, la alimente și produse de igienă. De asemenea am făcut o mică colectă vineri de ziua rugăciunii pe care o să o donăm celor care se ocupă de refugiații care au ajuns în Caraș-Severin”, ne-a declarat președinta Societății Femeilor Ortodoxe din Caransebeș, Monica Iacobescu.

spot_img

Actualitate