Moment artistic organizat de către Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș cu ocazia zilei de 8 martie.
Poezia s-a împletit cu muzica în sala muzeului caransebeșean, cu ocazia manifestării „Femeia în poezia românească”, organizată în colaborare cu Fundația Activity, Colegiul Național CD Loga, Colegiul Național Traian Doda și Seminarul Teologic Ioan Popasu din municipiul Caransebeș, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin.
Prezentă la acțiune poeta Liubița Raichici a vorbit despre rolul femeii în societatea contemporană și rolul femeii în familie și a recitat din creația proprie mai multe poezii dedicate femeii.
De asemenea membrii cercului de Lectură „Fărâmituri de lectură cu ceai” au recitat din poezia unor poeți consacrați din Caraș-Severin, printre care Maria Bologa și Ioan Kaleve, foști profesori ai Colegiului Național CD Loga. Momentele literare au fost presărate de muzică atât la chitară, cât și oferite de corul Seminarului Teologic Ioan Popasu, coordonat de părintele profesor Petru Paica.
Finalul manifestării a aparținut istoricului Constantin Brătescu, nu înainte ca elevii Colegiului Traian Doda, coordonați de profesoara Ana Borcean să recite câteva poezii dedicate sexului frumos. A încheiat recitalul de poezie reșițeanul Ion Grecu.
Constantin Brătescu a adus în atenția celor mai tineri din sala muzeului activitatea unei femei din secolul trecut, care a purtat cu mândrie portul popular. Ana Velovan, soția profesorului, pedagogului și filologului Ștefan Velovan a organizat pentru prima dată la 1 martie 1891 o expoziție de etnografie la care au participat cărturari și oameni de cultură din regiunea Banatului.