24.2 C
Caransebeş
29.7 C
Reșița
23.7 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 iulie 2024

Ambulatoriul integrat este prioritatea conducerii Spitalului Municipal de Urgență

Politică

În cele 6 luni de la ocuparea funcției de director medical al Spitalului din Caransebeș, Loredana Liuba a avut ca prioritate dezvoltarea ambulatoriului integrat pentru oferirea de servicii medicale cât mai diversificate și de calitate pacienților.

În cadrul ședinței Consiliului Local medicul Loredana Liuba a oferit aleșilor locali o imagine, din punct de vedere medical despre ceea ce se realizează la spital și a menționat că, toți cei care au probleme de sănătate nu trebuie să se sperie de covid-19 pentru a veni la spital, pentru că pacienții se pot trata prin ambulatoriu, iar în spital circuitul pentru pacienții covid este separat:

Cel mai important este ambulatoriu pentru că pacientul, în această perioadă de pandemie și-a pierdut încrederea în actul medical, de aceea am reușit să extindem programul medicilor din ambulatoriu, care acum consultă între 8.00 și 14.00, am organizat concurs pentru încă doi medici pentru a putea acoperi tot programul în ambulatoriu. Avem 12 cabinete pe diferite specializări, cu 24 de medici. Oferim consultații pe Ginecologie, Cardiologie, Medicină Internă ORL, Dermatologie, Chirurgie Generală, Ortopedie, Chirurgie Toracică, Pneumologie, Pediatrie, Neurologie și Psihiatrie Pediatrică. Suntem în contract cu Casa de Sănătate și la aceste cabinete se poate prezenta orice cetățean care are nevoie de un consult medical, iar dacă are un bilet de trimitere și un card de sănătate consultația este gratuită”, a menționat Loredana Liuba.

Directorul medical a mai specificat că în săptămânile următoare se va mai înființa un cabinet de medicina muncii:

În organigrama mai avem cabinete aprobate de către Ministerul Sănătății, acum încercăm să creștem veniturile din ambulatoriu și apoi să mai deschidem și alte cabinete. Un mare minus pe care-l avem acum în ambulatoriu este că în prezent nu avem un medic oftalmolog pentru că cel pe care-l avem pe spital este în concediu de maternitate, am scos postul la concurs dar nu s-a înscris nimeni, nu am renunțat și căutăm în continuare pentru că ar aduce venituri în plus și pacienții ar avea de câștigat, am putea să închidem acele fișe auto, sau de port armă, pe care deocamdată nu le putem rezolva că nu avem controlul și parafa oftalmologului. Acum am organizat concurs și avem un medic de medicina muncii și din 10 februarie vom avea medic în ambulatoriu”, a mai spus medicul Loredana Liuba, director medical al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.

spot_img

Actualitate