13.2 C
Caransebeş
12.7 C
Reșița
12.8 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

La SC Cazare și Servicii nu e așa gravă situația cum pare! Felix Borcean: „Societatea a fost mai afectată decât celelalte!”

Politică

Edilul municipiului Caransebeș s-a văzut nevoit, în absența șefei SC Cazare și Servicii SRL să dea explicații în fața consilierilor locali cu privire la managementul defectuos al societății semnalat de Curtea de Conturi Caraș-Severin.

Primarul Felix Borcean a precizat că raportul Curții de Conturi este pentru anul 2020, an în care pandemia a împiedicat elevii să meargă fizic la școală astfel că societatea nu a avut încasări.

Societatea a fost mult mai afectată decât celelalte, fiind o societate de cazare. Sunt două aspecte pe de o parte școala care nu a funcționat în această perioadă și pierderile se înregistrează de doi ani. Factura de la gaz s-a mărit între timp de la 9.000 la 23.000 de lei personalul este unul extrem de redus și este doar strictul necesar. Directorul are salariul de 2.600 lei, la contabilitate este angajat un contabil cu 2 ore pe zi și are un salariu disproporționat față de director, adică încasează 900 de lei pentru două ore și poate găsesc o firmă de contabilitate, dar decizia este a AGA”, a precizat Felix Borcean.

Primarul Caransebeșului a mai adăugat că în bugetul pe acest an va propune o sumă pentru reabilitări și reparații la acest internat.

Societatea are încasări între 23.000 și 27.000 de lei pe lună și cheltuieli curente de 25.000 – 28.000 de lei pe lună, iar gradul de ocupare este de 70%. Noi le-am promis că anul acesta vom începe niște lucrări de reabilitare de reparații începând cu etajul superior, dacă gradul de ocupare este de 70% ne putem permite să intervenim pe un etaj, cu reparații cu un cost de 200.000 de lei estimativ, astfel încât spațiile să fie mai dezirabile pentru cei care doresc să se cazeze în internat. Poate până la finalul anului putem reabilita două etaje din acest internat. Probabil că va fi fi necesar o infuzie de capital pentru a achita datoriile pe care societatea le are în prezent”, a mai spus primarul Caransebeșului.

spot_img

Actualitate