32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Weekendul prelungit a adus mii de turiști pe pârtiile din Banatul Montan, dar și o serie de accidentări

Politică

Turiștii din Vestul țării s-au bucurat de zilele libere de la sfârșitul săptămânii și 24 ianuarie și au profitat din plin de schi pe pârtiile de pe Semenic și Muntele Mic. Nici salvatorii montani nu au stat degeaba Serviciul Salvamont Caraș-Severin înregistrând peste 20 de intervenții de salvare.

Potrivit șefului Salvamont Caraș-Severin, Cornel Galescu salvatorii montani au intervenit în 15 cazuri pe Muntele Mic, majoritatea accidente de schi și sanie și în 4 cazuri pe Semenic, de asemenea accidente de schi.

La nivel național Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România și Consiliul Serviciilor Publice Salvamont au centralizat activitatea celor 74 de formații Salvamont ale celor 42 de structuri județene sau locale Salvamont din cele 24 de județe cu activitate de salvare montană din România pentru anul 2021, activitate influențată direct de perioada de pandemie, atât ca și adaptare a procedurilor de intervenție cât și de gestionare a unui aflux ridicat de turiști către zona montană, se spune în raportul instituției, conform HotNews.

Prin Dispeceratul National Salvamont-Vodafone/Fundația Vodafone s-au primit 14.469 apeluri, dintre care 5.908 de apeluri, direct sau prin SNAU 112, care anunțau accidente montane, 405 apeluri care anunțau incendii de fond forestier sau vegetație în zona montană și 8.156 apeluri prin care se solicitau informații despre zona montană.

spot_img

Actualitate