32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi vizitează județul Caraș-Severin cu ocazia a 120 de ani de la stabilirea etnicilor ucraineni în județ.

Politică

Prefectul județului Caraș-Severin a avut astăzi, 25 ianuarie 2022, o întrevedere cu Nicolae Miroslav Petrețchi, președintele Uniunii Ucrainenilor din România, desfășurată la Palatul administrativ din Reşiţa, cu ocazia unei vizite în Banatul de Munte, la 120 de ani de la stabilirea etnicilor ucraineni pe aceste locuri.

La întâlnire au participat reprezentanți ai Uniunii Ucrainenilor din România, filiala Caraș-Severin și ai administrațiilor publice locale din localitățile în care minoritatea ucraineană este reprezentativă.

La nivelul județului Caraș-Severin, în două unități administrativ-teritoriale, Copăcele și Păltiniș, etnicii ucraineni au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor de la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale conform datelor statistice din cadrul Recensământului din 2012  (660 de locuitori în Copăcele, reprezentând 61.45% din populația comunei și 834 de locuitori în Păltiniș, reprezentând 34,49%), etnicii ucraineni fiind în număr de 2.843 dintre care 647 trăiesc în mediul urban și, cei mai mulți, 1836, în mediul rural.

În cadrul întâlnirii, au fost discutate aspecte referitoare la comunitatea etnicilor ucraineni din județ.

Deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi a propus încheierea unor parteneriate pentru realizarea unor proiecte de dezvoltare, exprimându-și disponibilitatea de a sprijini Instituția Prefectului-Județul Caraș-Severin în acțiunile din cadrul Recensământului populației, care se va desfășura în acest an, dar și în alte aspecte

spot_img

Actualitate