21.2 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.2 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Peste 650 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri pe drumurile din Caraș-Severin

Politică

În perioada 17-23 ianuarie 2022, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 650 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare.

Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 66 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

Săptămâna trecută, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat activitățile pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 651 de sancțiuni contravenționale, dintre care 238 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

44 de conducători auto și pasageri au fost sancționați pentru că nu au purtat centura de siguranță.

10 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți 16 care nu au respectat regulile privind acordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 41 de permise de conducere și retrase 25 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 12 infracțiuni la regimul rutier.

spot_img

Actualitate