21.7 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.8 C
Oţelu Roşu
duminică 14 aprilie 2024

Primăria și CL Caransebeș câștigă în fața Mariei Mălăescu, în cazul litigiului de muncă!

Politică

Întors de la Chișinău, de la campionatul internațional de fotbal în sală cu echipa primarilor de orașe și comune, Felix Borcean a trecut la un alt meci dar în sala de judecată! Edilul a fost prezent ieri la Tribunalul Caraș-Severin, unde a savurat victoria în fața Mariei Mălăescu.

Este deja de notorietate disputa economistei Maria Mălăescu, angajată a Spitalului Municipal de Urgență cu managerul unității medicale și cu Primăria Caransebeș, în speță cu primarul Felix Borcean, căruia îi aruncă în spațiul public săgeți, de câteva luni bune, din cauza Organigramei spitalului. Și asta pentru că, noua Organigramă reduce numărul posturilor TESA din spital și, pe bază de consecință Maria Mălăescu nu mai are obiectul muncii, postul său fiind desființat.

Tribunalul Caraș-Severin a respins cererea economistei Maria Mălăescu formulată împotriva Primăriei Caransebeș și a Consiliului Local.

Conform soluției pe scurt Instanța admite excepția lipsei calității procesuale pasive a UAT Caransebeș și respinge cererea reclamantei MALAESCU MARIA în contradictoriu cu pârâta UAT Caransebeș, pentru suspendare Hotărâre de Consiliu Local (HCL). Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de reclamanta MALAESCU MARIA în contradictoriu cu pârâta CONSILIUL LOCAL CARANSEBEŞ, pentru suspendare executare HCL. Ia act că pârâta solicită cheltuieli de judecată pe cale separată.

Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Caraș-Severin.

Maria Mălăescu mai are un proces pe rol pe aceeași speță la Tribunalul Caraș-Severin, dar cu conducerea Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, care a fost amânat până pe 11 martie.

Facem precizarea că, în mai multe rânduri de la venirea sa, Adrian Dumbravă manager al Spitalului Caransebeș a încercat să facă ordine la Serviciul TESA, unde a declarat că a găsit o dezordine totală, astfel că a supus spre aprobare Consiliului Local modificarea organigramei în baza căreia se reducea numărul de posturi la TESA, care ar fi trebuit să aducă mai multă liniște și mai multă activitate la birourile de contabilitate.

Lucrul acesta nu s-a întâmplat, pentru că imediat Organigrama a fost contestată în instanță de către Maria Mălăescu, pe motiv că a fost nedreptățită.

Mai mult, Primăria Caransebeș și Spitalul Municipal au organizat concurs pentru postul de director economic, examen deschis tuturor celor interesați, inclusiv angajaților care s-au simțit nedreptățiți. Cu toate astea nu s-a înscris decât o persoană din mediul privat care a și câștigat concursul, dar care nu a rezistat mai mult de câteva luni, acesta motivându-și demisia că: atâta timp cât nu are cu cine lucra nu poate ține în spate tot serviciul financiar-contabil.

Maria Mălăescu spune că nu înțelege decizia Instanței, dar merge mai departe:

Se impunea suspendarea HCL, pentru că în Spitalul Caransebeș, de fapt compartimentul de contabilitate nu mai există! Sunt doi contabili, care, de fapt nu sunt! Ordinul Ministerului Sănătății este foarte clar: la un număr de 388 de paturi trebuie 5 economiști. Este adevărat că managerul poate reduce până la 30%, dar el i-a desființat pe toți, conform HCL și a păstrat pe cine a vrut”, spune Maria Mălăescu, care a mai precizat că hotărârea de Consiliu este aplicată discreționar.

spot_img

Actualitate