12.3 C
Caransebeş
8.7 C
Reșița
12.1 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Facturile greșite, recalculate! Pachetul de soluții propus de PNL aprobat de Coaliție

Politică

Furnizorii de energie electrică și gaze naturale au agreat noile măsuri anunțate de Guvern pentru compensarea și plafonarea prețurilor, anunță deputatul PNL de Caraș-Severin Dumitru Rujan.

Totodată, furnizorii de servicii se angajează să depună eforturi susținute pentru a evita, pe viitor, repetarea problemelor legate de emiterea de facturi eronate.

Responsabilitatea de a storna și de a reface facturile emise eronat până acum revine firmelor, urmând ca cele deja achitate să se deducă din următoarea factură, precizează deputatul liberal:

Pachetul de soluții propus de PNL pentru a proteja românii în fața crizei mondiale a creșterii prețurilor a fost validat în Coaliție. Soluțiile concrete sunt: Recalcularea facturilor greșite, fără penalități și debranșări. Protecția consumatorilor casnici, atât la gaz, cât și la energie electrică: prin scăderea plafoanelor (pentru a evita prețuri uriașe), prin creșterea plajei de consum (adică sunt acoperiți mai mulți beneficiari) prin creșterea compensației la factură (un ajutor direct la plată). Protecție pentru IMM-uri – prin plafonarea prețurilor. Aceste decizii luate în Coaliție reprezintă o aprobare a viziunii #PNL: protecție sporită a românilor și firmelor, fără discriminări și distorsiuni care să afecteze pe termen lung funcționarea economiei”, spune Dumitru Rujan.

spot_img

Actualitate