21.2 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.2 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Se prelungește Starea de Alertă! Guvernul pregătește noi măsuri

Politică

Comitetul pentru Situații de Urgență a prelungit starea de alertă pe întreg teritoriul național, pentru următoarele 30 de zile, începând cu 8 ianuarie 2022.

Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, în contextul epidemiologic actual:

Se propune menținerea obligativității purtării măștii de protecție doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise.

Se propune menținerea posibilității izolării și carantinei persoanelor care sosesc din țări cu risc epidemiologic ridicat în condițiile stabilite prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență /ordin al ministrului sănătății.

Se propune menținerea testării săptămânale, prin grija direcțiilor de sănătate publică, a personalului de îngrijire şi asistență, a personalului de specialitate şi auxiliar care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale de îngrijire şi asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii şi adulți, cu şi fără dizabilități, precum şi pentru alte categorii vulnerabile.

Se propune menținerea restricțiilor privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte, spectacole, cursuri de instruire, Pagina 2 din 13
workshopuri, conferințe sau alte tipuri de întruniri, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive și altele asemenea), precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații deschise sau închise în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile.

Se propune ca activitățile instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizuală, a instituțiilor de
spectacole şi/sau concerte, școlilor populare, de artă şi de meserii, precum și evenimentele culturale în spații închise sau deschise, să se desfășoare numai în
condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, adică tot în funcție de rata de incidență.

spot_img

Actualitate