35.8 C
Caransebeş
35.7 C
Reșița
31.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

IMM Invest continuă până în iunie 2022

Politică

Programul IMM Invest – lansat de Guvern în 2020 este prelungit până în iunie 2022. Până în octombrie 2021, prin IMM Invest România au fost acordate garanții de stat de peste 19 miliarde lei, anunță deputatul PNL de Caraș-Severin Dumitru Rujan.

De asemenea, se majorează plafoanele de finanțare în sectorul pescuitului și acvaculturii, în domeniul producției primare de produse agricole și în sectorul alimentar. Totodată, se propune ca plafonul de garanții de stat, ce pot fi acordate în cadrul Programului IMM INVEST pentru anul 2022 să fie de 10 miliarde lei, din care 5 miliarde lei alocate subprogramului AGRO IMM INVEST. Bugetul schemei crește la 2,34 miliarde lei (473,90 milioane euro) pentru 48.726 de beneficiari.

Până în octombrie 2021, prin IMM Invest România au fost acordate garanții de stat de peste 19 miliarde lei, din care 1,33 miliarde lei în cadrul subprogramului Agro IMM Invest, precizează Dumitru Rujan.

Parlamentarul de Caraș-Severin explică importanța programului IMM Invest:

A fost lansat de către guvernul liberal în 2020 și reprezintă cel mai mare parteneriat public-privat din România, care a deblocat ramuri întregi ale economiei și a menținut în viață IMM-uri aflate în dificultate din cauza pandemiei Covid-19. De asemenea, cu ajutorul acestui scheme de sprijin antreprenorii au putut să facă față acestei perioade extrem de dificile și să construiască un viitor mai bun pentru angajații lor”, spune deputatul PNL.

Garanțiile acordate prin Programul IMM Invest România sunt acoperite prin taxele si impozitele plătite de aceste companii, prin faptul că și-au continuat activitatea și au contribuit la buget.

spot_img

Actualitate