12.3 C
Caransebeş
8.7 C
Reșița
12.1 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Instalație electrică nouă pe secția de ATI a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș

Politică

Cu ajutorul Primăriei Municipiului Caransebeș, la Spitalul Municipal de Urgență s-au finalizat lucrările de reabilitare a instalației electrice pe secția de ATI, una dintre cele mai greu încercate în pandemie.

Valoarea totală a investiției este de 255.398 de lei fără TVA, bani alocați de la bugetul local al municipiului Caransebeș. Soluția proiectată prevede, în contextul pandemiei, instalații electrice de forță prin iluminat interior cu corpuri noi de iluminat cu led, iluminat de siguranță, alimentare de rezervă, prize noi, tablouri de distribuție locală, precum și instalații de protecție. De asemenea s-a înlocuit tabloul general existent, iar pentru asigurarea alimentării cu tensiune la tablourile ATI au fost prevăzute surse UPS, ca să nu fie afectată instalația electrică timp de jumătate de oră, în cazul în care se întrerupe curentul.

Am avut recepția lucrării la sistemul electric de pe ATI. Pentru faptul că noi am înlocuit instalația electrică și nu numai pe Terapie Intensivă, nu este cazul să creăm un confort prea mare aici din punct de vedere al incendiilor, pentru că avem exemple din țară de incendii unde au fost instalații noi. Pierderile de oxigen sunt inevitabile și nu vorbesc de pierderile de pe instalații, pentru că e rezolvat, ci despre faptul că pacientul își mai dă jos masca de oxigen, o mai mișcă pentru că e disconfort. De aceea noi suntem într-un continuă stare de alertă, pentru că aceste fenomene nu te iartă, atunci când se întâmplă și vedeți că în Europa a venit valul V, inevitabil va veni și la noi”, ne-a declarat Adrian Dumbravă.

Managerul Spitalului din Caransebeș a mai precizat că mai sunt multe de rezolvat pe secția de ATI, începând cu partea hotelieră, dar încet, încet speră să fie puse la punct.

spot_img

Actualitate