21.2 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.2 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Din acest an patinoarul se mută în Teiuș! Târgul de Crăciun va fi lângă, dar în format restrâns

Politică

Parcul de agrement Teiuș din municipiul Caransebeș va fi mai animat în acest sezon rece, după ce administrația publică locală a schimbat locația patinoarului, din parcul General Dragalina în zona Teiuș. Parte din aleșii locali s-au opus proiectului de hotărâre, pentru amplasarea târgului de Crăciun lângă patinoar, însă fără succes.

După ce, în repetate rânduri aleșii locali au adus în discuție cumpărarea unui patinoar care să fie montat de către angajații Primăriei în fiecare an, s-a ajuns la concluzia că în acest an rămâne varianța închirierii, pentru că este nevoie și de personal calificat și de o întreagă instalație auxiliară pentru a îngheța suprafața.

Pentru că s-a ales zona Teiuș, lângă stadionul CFR pentru patinoar, municipalitatea a gândit ca și târgul de Crăciun să fie mutat în Teiuș, doar că au existat discuții din partea comercianților care susțin că, și așa pandemia a smuls orice urmă de comerț ambulant, în ultima perioadă, dacă se mută târgul în Teiuș nu vor fi cumpărători mai deloc.

În cadrul ședinței de Consiliu Local, desfășurată cu caracter De Îndată, grupul PNL a venit cu un amendament ca locația târgului de Crăciun să fie tot pe centrul municipiului, însă sunt mai multe impedimente a spus Felix Borcean:

Noi nu avem la momentul ăsta nicio căsuță bună, am ales această soluție ca fiecare să vină cu un cort, cu un stand propriu în Teiuș. Căsuțele din lemn sunt de mai bine de 10 ani, în fiecare an se transportă cam de trei ori sunt coapte, nu se mai pot repara. În altă ordine de idei nu mai putem să punem patinoarul în Parcul Dragalina pentru că este un risc și nu trebuie să se întâmple de mai multe ori, un accident e suficient!”, a declarat primarul Caransebeșului.

Cum amendamentul grupului PNL nu a trecut la vot, a rămas în picioare proiectul inițiat de primarul Felix Borcean la care cei doi consilieri USR s-au abținut.

spot_img

Actualitate