34.6 C
Caransebeş
29.7 C
Reșița
32.6 C
Oţelu Roşu
luni 15 iulie 2024

Atacuri între liderii PRO România și PNL din Caransebeș, pe proiecte care, unele încă nu sunt implementate

Politică

Postarea viceprimarului Bebe Felician Pasere, la finalul vizitei vicepremierului Grindeanu de la Caransebeș a atras o reacție dură din partea președintelui PNL Caransebeș, Arin Ispas!

Pasere spune că cităm: „Eram sceptic până acum pentru că am avut și alți miniștri din Caransebeș și știm cu toții ce s-a întâmplat, mai exact, ce nu s-a întâmplat. Chiar cred că începem un nou capitol”.

Cum municipiul Caransebeș a mai fost reprezentat la nivel înalt de Marcel Vela (Ministrul Afacerilor Interne), președintele PNL Arin Ispas s-a văzut nevoit să intervină. Pentru că Pasere nu dă nume, ci doar face aluzii, Ispas i-o întoarce cu aceeași monedă:

Neprecizând la cine te referi, am înțeles ca probabil spui de perioada când guvernul PSD avea prim-ministru din Caransebeș si nu s-a întâmplat chiar nimic. În cazul în care te referi la guvernul PNL, cu un ministru de interne de la noi din Caransebeș, se cuvin câteva lămuriri, pe care ți le ofer astăzi, în speranța că te vei mai lumina, măcar intelectual. Înțeleg și faptul că, ajuns conjunctural pe funcția de viceprimar, te vezi deja conducând Primăria Municipiului Caransebeș în 2024, sau mai devreme, și în acest sens ai intrat deja în campanie electorală. Doar că neavând cu ce realizări administrative să te prezinți în fața cetățenilor, nu ai altceva de făcut decât să ataci diferite persoane, fie ca este vorba de Grindeanu sau Vela. Așa că îmi rezerv dreptul să te scot din eroarea în care te afli, cu aceste date concrete, adică fonduri ajunse în Caransebeș când PNL a guvernat:2 milioane lei pentru Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș din Fondul de rezervă al Guvernului, 3 milioane lei sponsorizare pentru Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș din partea Hidroelectrica, CNI Construcție Creșă – 17 milioane lei (achiziție publicată pe SICAP); ANL – Construcție bloc Jupa – 7,7 milioane lei (contract în curs de semnare), ANCPI – 100 000 lei – cadastrare sistematică (contract pierdut pentru nerespectarea procedurilor), POIM – 15 milioane lei – Spital modular, POIM – 11 milioane lei – Aparatură și instalații Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, Înființarea Centrului SMURD de la Aeroport, declararea Stațiunii Muntele Mic zonă de interes National, alocarea sumei pentru Studiul de Fezabilitate pentru Drumul Expres cu regim de Autostradă Lugoj- Craiova care va trece prin Caransebeș, demararea proiectului de modernizare a căii ferate Arad – Caraș – Severin, inclusiv reabilitarea si modernizarea Integrală a Gării Caransebeș, Finalizarea Stației de Gaz de La Jupa, alocarea banilor pentru investiția Magistrala de Gaz Metan de la Orșova la Caransebeș”, spune Arin Ispas.

Președintele PNL spune că așteaptă, măcar aceleași sume pentru municipiul Caransebeș și de la miniștrii cu care Pasere s-a pozat. Arin Ispas îl atacă pe Pasere, din nou cu lucrările de la Fântâna din centrul municipiului, lăsată neterminată:

Te sfătuiesc să te ocupi mult mai mult de problemele administrative ale Caransebeșului, acolo unde până acum ne-ai demonstrat un nivel de genunchiul broaștei, deși ne-ai explicat tot timpul cât ești de constructor. Halul în care arată celebra Fântână a lui Oprea, pe care ai transformat-o, cu ajutorul colegilor de partid, într-o adevărată feerie în plin centru și unde ai dovedit cât de bun cunoscător al legilor în construcții ești, este cadoul perfect pentru acest Crăciun”, spune președintele PNL Caransebeș, Arin Ispas.

Dacă citim realizările despre care vorbește președintele PNL Caransebeș, multe sunt în faza de proiect și nu putem decât să sperăm că se vor implementa. Mai mult proiectele privind blocul ANL, creșa, spital modular, achiziția de aparatură și materiale sanitare sunt proiecte demarate de către Primăria Caransebeș, prin angajații de la Proiecte și Programe, despre care primarul Felix Borcean spunea să nu este mulțumit și că vrea mai multă implicare, mai ales pe zona de infrastructură în școli, drumuri, străzi, trotuare.

spot_img

Actualitate