1.2 C
Caransebeş
-0.3 C
Reșița
0.2 C
Oţelu Roşu
joi 30 noiembrie 2023

Elevii de la „CD Loga” provocați la creație pe tema Revoluției din Decembrie 1989

Politică

Elevii Colegiului Național CD Loga din municipiului Caransebeș au participat astăzi, 25 noiembrie la o acțiune organizată de către Cercul de Lectură „Fărâmituri de lectură cu ceai”, dedicată evenimentelor care au marcat Revoluția din decembrie 1989, care au debutat la Timișoara.

Proiectul „The solitude of crowd” este realizat cu sprijinul Asociației Memorialul Revoluției, 16-22 decembrie 1989, al Asociației Memoria Culturii și al Editurii Brumar.

Elevii au aflat informații noi, de la lectorul universitar Lucian Vasile Szabo, din Timișoara, care le-a prezentat principalele evenimente ale Revoluției. Totodată ei au fost provocați să se inspire din relatările Revoluției din 89 și să scrie poeme, texte ficționale în proză, pagini de jurnal, eseuri, texte autentice despre ceea ce simt și ce gândesc despre ceea ce s-a întâmplat cu mai bine de 30 de ani în urmă. Aceste scrieri vor putea fi publicate într-un volum comemorativ, ce va fi publicat la editura Brumar.

La acțiune a participat și Dan Avram președintele executiv al Asociației Luptătorilor în Revoluția din Decembrie 1989, care le-a vorbit elevilor despre evenimentele din Caransebeș, al doilea oraș liber de comunism după Timișoara.

spot_img

Actualitate