16.1 C
Caransebeş
17.7 C
Reșița
15.1 C
Oţelu Roşu
miercuri 22 mai 2024

ABA Banat continuă lucrările hidrotehnice de apărare executate pe cursul de apă Măcicaș, afluent al râului Timiș

Politică

Pe malul drept al pârâului Măcicaș, în localitatea Prisaca din județul Caraș-Severin, Apele Române Banat execută lucrări hidrotehnice de apărare împotriva inundațiilor.

Lucrările constau în executarea unui zid de sprijin din zidărie de piatră. Cursul pârâului a fost mutat pe malul stâng, pentru a fi pusă la uscat incinta de pe malul drept, acolo unde se realizează zidul de sprijin.

Pentru protecția riveranilor a fost gândită și fabricarea unei balustrade metalice pe maluri care să împiedice eventualele accidente prin cădere în albia râului. După finalizarea lucrărilor de consolidare maluri, se va curăța albia pentru o scurgere optimă a debitelor pârâului.

Lucrarea de execuție se efectuează în cadrul investiției a „Regularizare pârâu Măcicaș la Prisaca, comuna Constantin Daicoviciu, județul Caraș-Severin”.

Lucrările hidrotehnice de pe acest curs de apă vizează două localități, Prisaca și Zăgujeni, unde pârâul Măcicaș prezintă o secțiune insuficientă de scurgere la ape mari, având malurile erodate și instabile. Aici au fost demarate lucrări de reprofilare albie pe 4 km și consolidări de mal pe 3,1 km. Până în acest moment, lucrările de construcții sunt realizate în proporție de 72% și se vor finaliza anul viitor, informează ing. Anca Someșan din cadrul Serviciului Investiții, ABA Banat.

spot_img

Actualitate