32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Proiectul de reabilitare a Vilei Elisabeta din Băile Herculane selectat spre finanțare

Politică

Proiectul Primăriei Băile Herculane: „Consolidare, restaurare și amenajare casa de cultură – Vila Elisabeta” a fost selectat pentru finanțare în cadrul apelului „Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice” lansat prin Programul RO-CULTURA cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2014-2021.

Proiectul este întocmit de Primăria Băile Herculane în parteneriat cu Asociația Prin Banat și North Consulting, care vor organiza schimburi de experiență, bune practici, know-how și informații, pentru realizarea proiectului în condiții optime.

Activitatea membrilor parteneriatului presupune implementarea acțiunilor necesare consolidării, restaurării și amenajării monumentului „Vila Elisabeta”, în vederea punerii în funcțiune a acestuia ca obiectiv cultural. Astfel spațiile pot fi folosite ca muzeu cu spații de expunere, bibliotecă cu săli de expunere și biblionet, spații de creație și ateliere, spații pentru expoziții temporare.

Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Valoarea totală a proiectului este de 10.759.214,72 lei, iar sprijinul financiar nerambursabil este de 8.607.371,78 lei.

Vila Elisabeta are o valoare istorică, arhitecturală și artistică deosebită. Clădirea va găzdui numeroase activități artistice, precum și un muzeu care să valorifice obiectele, documentele și informațiile specifice monumentului istoric și, nu în ultimul rând, o bibliotecă.

În 1887, Elisabeta, soția împăratului Franz Joseph al Austriei, cunoscută popular sub numele de Sisi, a poposit în această vilă, care, de atunci, îi poartă numele.

spot_img

Actualitate